You are currently viewing 3D принтери помагат на Болници в България

3D принтери помагат на Болници в България

Корона Вирус: 3D принтери се включват във войната с вируса

Усложнената обстановка в света и огромния недостинг на  предпазни средства за лекарите в болниците предизвика нова интересна вълна. Десетки хоби потребители на 3D принтери проектираха различни детайли за предпазване от корона вируса. В сферата на 3д печата могат да се видят доста интересни модели направени от хоби потребители. Освен тях в помощ се включиха и големи производители на принтери, които предложиха дори свои модели и безплатен лиценз за печат. Една от водещите фирми за произвоство на принтери и филамент   PRUSA представи свой модел и вече го произвежда за болници в Полша.

Предпазен шлем срещу корона вируса изработен на 3d принтери

През изминалата седмица те представиха своя модел за презпазен шлем. Той е предназначен за лекари, които помагат на болни и има риск да се заразят при кашлицата на пациента. През последната седмица на всякъде по света има недостиг на всякакви консумативи за лекарите и голямо търсене на защитни шлемове за лицата. Така екипа на PRUSA разработват 3д модел на предпазен шлем, за да помогнат на нуждаещите се болници. Както е известно технологичата позволява моментално произвдоство и доставки до нуждаещите се клиники. След различни тестове и одобрение на техния модел той вече е факт и споделен с целия свят.

По този начин Българските хоби маняци и тяхната армия от 3D принтери се включиха в производството на тези шлемове, за да помогнат на всички нуждаещи се болници в България.Към тяхната кауза се включиха и производители на материали, които ги предоставят безплатно за произвдоството на тези шлемове. Не липсват и 3д модели на Български потребители, които също се принтират за същата кауза. Вече има организирано произвеждане на тези шлемове и възможно най-бърза доставка до болниците, които имат нужда от тях. Тези дни във фейсбук се появиха послания, за нуждата от всякакви предпазни средства за нашите медици и отговора незакъсня!

шлем за лице 3д печат

Още един пример за нарастващия интерес към 3д принтерите и тяхната полза. Чрез дигиталния свят този модел може да бъде принтиран във всяка една точка на света, без да е необходимо да се правят доставки през държави. Всяка локална печатница или хоби ентусиаст с 3д принтер може да започне да произвежда и да доставя нужните шлемове на близките болници. Надяваме се тези предпазни средства да достигат до възможно най-много хора лекуващи и помагащи на болни от корона вирус. Също така и уважение към всички включващи се към тази помощ в България от сфета на 3D принтирането.

шлем за лице 3д печат

Вашият коментар