You are currently viewing Новият Creality CR-30 3DPrintMill вече е тук

Новият Creality CR-30 3DPrintMill вече е тук

Ако външният вид на 3DPrint Mill сам по себе си, не изяснява този принтер е категорично различен от всичко, което Creality пусна в миналото. Обемен принтер с infinite-Z.  3DPrint Mill се отличава не само с леглото си за печатане в стил конвейерна лента, но и с ъгловия портал, около който се движи печатащата глава. Това е много специфичен дизайн, който въвежда няколко желани характеристики в 3D принтера: непрекъснат печат и възможност за отпечатване на модели с подпори.

Принтерите тип конвейер, не са нови. Подкрепената от Colorfabb стартираща компания BlackBelt комерсиализира своя едноимен (и скъп) модел преди няколко години, PrintrBot също показа своя подожен модел за печат, а компанията White Knight открадна част от пазара със своята достъпна DIY версия. Последните два примера са забележителни като дизайни с отворен код, което им отваря вратата да послужат като отправна точка за други, за да повторят, развият и надграждат.

Дизайн

Като усилията на Creality ръководени от базирания в Шенжен инженер Ву, правят точно това. Въз основа на някои от тези предишни лентови принтери – с благословията на участващите – Ву дори привлече Карл Браун от Nak 3D Design производител на 3D принтера за конвейер White Knight, да се присъедини към проекта 3DPrintMill като консултант, като продължи развитието, но също така не стъпвайки на пръстите на усилията за комерсиализация.

3D Принтера 3DPrintMill, както беше обяснено по-горе е необичаен, като дизайн и има няколко отличителни характеристики, които му позволяват да постигне непрекъснат печат. 3DPrintMill е CoreXY в своето ядро. Ключовата разлика спрямо традиционната интерпретация на този стил на принтера е, че XY порталът и системата за движение са наклонени: вместо плоско легло с фиксирана зона, което се движи перпендикулярно от печатащата глава по оста Z имате подвижно Z -ос, която изтегля отпечатъка. По естеството си като контур, при условие че това, което вече е отпечатано, може да бъде евакуирано от лентата, машината теоретично може да печата безкрайно върху тази подвижна Z-ос.

3D принтер cr-30 ревю

 

 

 

 

 

 

 

 

Конструкцията на принтера изглежда е типична за Creality с алуминиеви екструзии и прахово боядисан метал за рамката и осите търкалящи се върху колела с V-образни прорези в релсите на екструзиите.

Захранването, дънната платка и потребителският интерфейс са интегрирани в основата на принтера, с пълноразмерен слот за SD карта отпред на устройството.

Обем на печата

Вече знаем, че 3DPrintMill работи малко по-малко, отколкото първоначално предположихме с площ на изграждане (в осите XY – диагоналния бит) от 200мм x 17o mm сдвоена с безкрайното Z, осигурено от лентата. Първоначално мислехме, че може да е близо до Ender 3 за възможен размер на конструкцията, но реалността е много по-близо до Original Prusa Mini.

Легло от лента
Ключов компонент на всеки лентов принтер е разбира се леглото върху който се печата.

Материалът на лентата по-рано беше посочен като „устойчиви на износване въглеродни влакна“, което оттогава се промени на „устойчив на износване найлон“. Визуализация на машината от YouTuber Джоел Телинг (3DPrintingNerd) показва детайли отблизо на лентата, включително неговия  дизайн и груба текстура. Изглежда, че отпечатъците залепват добре, ако не и твърде добре. Като единица за предварителен преглед обаче, бихме се изненадали, ако нямаше допълнителни промени между това, което сме видели, и това, което всъщност се доставя.

Освен това изглежда, че лентата по дизайн може лесно да бъде заменен от потребителя увеличавайки неговата дълготрайност, ако Creality предлага резервни ленти (или предоставя достатъчно подробности, за да могат потребителите да си набавят от друго място).

Лентата на 3DPrintMill може да се разглежда като доста къс, когато се държи срещу други дизайни на лентов принтер. В името на серийното производство в работилница обаче, това би могло да бъде спестяващ място майсторски удар.

За тези, които искат да се възползват от възможността да печатат по безкрайна Z-ос (печат в посока на лентата), ще има допълнителни ролкови приставки, които служат като опора за печат, за да се предотврати увисването при дълги разпечатки.

3D принтер cr-30 ревю

 

 

 

 

 

 

 

 

Фабрично изработено
Не е ясно как бихте направили изравняването на леглото (или лента в този случай), но новият списък на уебсайта показва, че 3DPrintMill ще бъде фабрично изравнен.

Движение
Кинематиката на печатащата глава се осигурява от CoreXY система за движение, която трябва да се превърне в бързо и прецизно движение.

“Ултра-тиха” ДЪНОВНА ПЛАТА
Въпреки че не са дадени подробности за използваната платка Creality уточнява, че 3DPrintMill използва „ултра-тиха дънна платка“ с „безшумен чипсет“. Това ни кара да вярваме, че 3DPrintMill ще използва една от по-новите 4.2.x 32-битови платки на Creality. Евентуално с драйвери за стъпкови двигатели TMC2208, ако ултра-тишината наистина е безшумна.

Екструдер
Може да видим двойни охладителни вентилатори с горещ край в действието на 3DPrintMill, така че трябва да има потенциал за изрядни разпечатки – дори фини детайли. Принтерът използва стандартно дюза 0,4 мм, но се справя добре и с 0,8мм.

Режими на печат
Отпечатването на дълги обекти, не трябва да се различава от инсталирането на стандартна печат във вашия слайсер. Изглежда, че Creality е разработила изключително решение за нарязване за 3DPrintMill наречен CrealityBelt. Не сме виждали и чували нищо друго за това, така че не мога да кажа нищо повече от това.

Технически детайли

 • Layer height: 0.1 mm+
 • Feeder system: Bowden
 • Extruder type: Single nozzle
 • Nozzle size: 0.4 mm
 • Max. build volume: 200 x 170 x ∞ mm
 • Max. extruder temperature: 240 ℃
 • Max. heated bed temperature: 100 ℃
 • Max. print speed: n/a
 • Closed print chamber: No
 • Bed leveling: Factory leveled
 • Print bed: Carbon fiber
 • UI: LCD, rotary encoder
 • Connectivity: SD, USB
 • Built-in camera: No
 • Resume print: Yes
 • Filament sensor: Yes

Ако искате да произвеждате модел с големи количества трябва да помислите за този принтер.

Вашият коментар