You are currently viewing Creality Ender 3 V2 срещу Ender 3 Pro – Разликите

Creality Ender 3 V2 срещу Ender 3 Pro – Разликите

Що се отнася до бюджетните принтери, които предлагат голяма ефективност  Ender 3 на Creality няма равен – с изключение на по -късните модели, които китайският производител на 3D принтери пусна.Като се има предвид огромната популярност на машината Ender 3, Creality се опита в няколко модернизирани версии включително Ender 3 Pro, Ender-3X и-най-новата в  колекцията Ender 3 V2.

Обявен през 2020 г., Ender 3 V2 е много подобен на своите предшественици, с няколко забележителни изключения, които дават на 3 V2 най -високата цена от всички  към момента на публикуване. Той вече е пуснат и сме събрали всички спецификации, които Creality ни е дала, за да ви дадем толкова добра представа, колкото и каквото и да очаквате.

Цялата тази новост поражда въпроса: заслужава ли Creality Ender 3 Pro или Ender 3 V2 допълнителните пари или Ender 3 все още е трайният фаворит?
Ще проучим това в следващата престрелка с 3D принтер. Прочетете, за да разберете коя машина смятаме за най -добра.

3D принтер Creality Ender 3

Има редица функции, които правят оригиналния Creality Ender 3 най -популярната машина в момента на пазара. Но освен физическите характеристики, които машината предлага, едно от най -големите предимства на Ender 3 е нейната масивна общност. Тъй като машината вече не е новото дете в общността тя има голям брой собственици и невероятно богата информация за нея онлайн – да не говорим за страстна потребителска база, която с удоволствие ще ви помогне, ако срещнете проблеми.

Като оставим това настрана, Ender 3 предлага обем на изработка 220 x 220 x 250 мм подобна на BuildTak нагрята плоча, режим на възстановяване на захранването и плътен път с нишки, който улеснява печатането с гъвкави материали. Това са атрибути, които често липсват при още по-висок клас 3D принтери, а Ender 3 го прави за около 200 долара.

Както ще видите в нашия преглед на Creality Ender 3, тази машина надмина първоначалните ни очаквания с дълъг резултат. Експериментирахме с PLA, PETG, ABS, гъвкави и екзотични нишки и успяхме да печатаме успешно с всички тези материали.

3D принтерът е лесен за сглобяване и – въпреки че изисква ръчно калибриране – увеличените копчета за изравняване на леглото правят процеса удобен. Най -яркият проблем, представен от Creality Ender 3 е неравната основа, която причинява клатене на целия 3D принтер. Изглежда производителят е забелязал този проблем, създавайки малко по – стабилна рамка за Ender 3 Pro. Положителна оценка за Ender 3 е неговите възможности. Има няколко начина за надграждане на принтера, от закупуване на легло от закалено стъкло до различни добавки за 3D печат.

Като цяло Creality Ender 3 е отлична възможност за начинаещи или създатели с ограничен бюджет. Въпреки че този 3D принтер има своите недостатъци, достъпността му го прави полезна инвестиция. За разлика от други бюджетни опции в този ценови диапазон, Creality Ender 3 е подготвен за висококачествен 3D печат веднага след пускане.

3D принтер Creality Ender 3 Pro

Вярвате или не, няма много новости на Ender 3 Pro от неговия изключително популярен предшественик освен няколко промени.

За начало Ender 3 Pro е преработен с по-здрава алуминиева рамка 40 × 40 за основата на оста Y. Може би най -важният ъпгрейд, що се отнася до качеството на печат, тази по -голяма рамка е внедрена, за да се подобри цялостната стабилност на печатащата повърхност.

Друг аспект, който прави Ender 3 Pro по-добър е модернизираният Meanwell блок за захранване (PSU), който е по-тънък, по-тих и много по-добър от версията, представена на оригиналния Ender 3. Първата версия на Ender 3 имаше дънен вентилатор в горната част на основата на принтера, което го направи податлив на падащи парчета нишка. На Ender 3 Pro производителят е поставил този вентилатор в долната част на 3D принтера. Въпреки че новото разположение на този вентилатор ефективно предпазва платката от бомбардиране от пластмаса ние оставаме малко скептични относно това колко въздушен поток е наличен под основата на принтера.

И накрая Creality 3D добави и магнитно печатно легло към плочата за изграждане на Ender 3 Pro. Този лист е сменяем и гъвкав, което улеснява откъсването на готови отпечатъци от повърхността за изграждане. Той има текстурирана повърхност, която на теория би трябвало да подобри сцеплението за всички видове нишки, премахвайки необходимостта от лента, лепилни пръчки и лак за коса. Creality Ender 3 Pro има същия обем на изработка, дизайн и цялостни функции като оригиналния Ender 3.

За тези гореспоменати подобрения ще трябва да похарчите малко повече за Creality Ender 3 Pro.

И така, струва ли си да отделите няколко допълнителни пари за Pro? Ще отговорим на този въпрос в следния раздел „Присъда“.

3D принтер Creality Ender 3 V2

Това ни довежда до най -новата (и вероятно най -добрата?) От итерациите на Creality’s Ender 3: Ender 3 V2

Подобно на оригиналния Ender 3, V2 има обем на печат 220 x 220 x 250 мм и може да печата и с PLA, ABS, TPU и PETG. Но има някои важни разлики, а именно леглото от закалено стъкло от карборунд, може би най -забележителното от всички нови функции. Това е добре дошла промяна от отделящото се магнитно нагрято легло на Ender 3 Pro, тъй като тези легла бяха склонни да натрупват остатъци от нишки с течение на времето, което толкова често води до грозни първи слоеве.

Стъклото за печат е монтирано върху алуминиевата плоча. Казано за подобряване на общата адхезия на материала тази по -плоска повърхност трябва да ви позволи да премахнете отпечатъците много по -лесно. EnderV2 също има фантастичен HD цветен екран вместо стария LCD дисплей със символи. Както при по -старите стилни дисплеи, цветният екран все още се навигира с помощта на колело за щракване.

Той също така може да се похвали с модернизирана, 32-битова, самостоятелно разработена, „безшумна“ дънна платка. Creality казва, че печата при 50 децибела, което е сравнимо с тихо предградие или разговор у дома. И той има марка MeanWell захранване, което бързо се загрява и позволява на потребителите да избират между захранващо напрежение от 115V или 230V.

Някои други новости са кутия с инструменти вградена в основата на принтера, където можете да съхранявате неща като дюзи, игли, клещи и други инструменти, възможност за възобновяване на печат след прекъсване на захранването, обтегач по оста XY и ръчно захранване с нишки. И накрая, Creality добави в два регулируеми обтегача по оста X и Y, за да се опита да удължи живота на ремъците, в допълнение към въртящото се копче към екструдера Bowden за ръчно зареждане на нажежаема жичка, ако желаете. Освен изброените добре дошли промени, основните технически спецификации на Ender 3 V2 са същите като оригиналния Ender 3.

Присъда

Цялата тази информация е страхотна, но коя машина е подходяща за вас? Отговорът зависи от няколко фактора: Вашият бюджет, колко цените новостта и колко усилия искате да вложите в печата. Без съмнение оригиналният Ender 3 все още предлага най -добрата стойност. И трите машини могат да отпечатват едни и същи материали, като разликата е в лекотата на отпечатване с тях.

Ако вече имате Ender 3, бихме ви предложили просто да надстроите съществуващата си машина, за да имате същите функции, като например да смените старата плоча за изграждане със стъклена, например.

Но ако все още не притежавате версия на Ender 3, трябва да решите дали подобренията и допълнителните функции във V2 си заслужават допълнителните разходи. Например леглото за печат от карборунд стъкло, макар и страхотно, е нещо, което винаги можете да закупите отделно и да надстроите съществуващ Ender 3 с. Други функции, като цветния екран и кутията с инструменти, са хубави за притежание, но не променят играта по отношение на качеството на печат, нито дори дори използваемостта.

Що се отнася до обтегачите и въртящото се копче за зареждане на нажежаема жичка във V2, те са удобни функции, но тъй като машината все още не е налична, е трудно да се каже дали те ще работят според рекламата или дори са толкова полезни.

Като се има предвид това, захранването на марката MeanWell и 32-битовата дънна платка на Creality трябва да ви осигурят по-тих  печат, а според някой и по качествен.

В крайна сметка, ако искате машина с всякакви звънци и свирки и добре плащате допълнително за това (и сте почитател на новостта и нямате нищо против, че машината все още не е прегледана), Creality Ender 3 V2 е твоят принтер. Но ако сте доволни от най -добрата стойност и нямате нищо против да надстроите машината си, ще се придържаме към Ender 3.

И ако попаднете някъде по средата – искате машина, която е преминала през крачките си, но не искате да се налага да правите твърде много ъпгрейди върху нея и сте добре да платите малко повече – бихме отишли за Ender 3 Pro.

Вашият коментар