You are currently viewing Как да печелим от 3D Принтирането

Как да печелим от 3D Принтирането

Как да печелите пари от 3D принтер?

3D принтерите съществуват от известно време, но сега стават все по-достъпни. С появата на 3D принтерите се появиха нови възможности за тези, които искат да правят пари с 3D принтер. Има много начини да направите това!

Самите принтери също стават все по-малки и по-евтини, което улеснява поставянето на такъв във вашия дом или офис. Не е необичайно един 3D принтер да струва по-малко от 600лв в наши дни, плюс разходите за доставка!

Освен че е евтина технологията за 3D печат се подобри драстично през последните няколко години: принтерите вече могат да печатат с различни материали като пластмаса или метал; те са по-лесни за използване благодарение на интуитивните софтуерни интерфейси; и дори има машини, които ви позволяват да сканирате обекти в цифрови файлове, така че да не се налага да ги създавате от нулата сами!

Искате ли да печелите пари с 3D принтер? Има много начини да го направите

Ако искате да печелите пари с 3D принтер, има много начини да го направите. Индустрията се разраства и само ще се разраства, тъй като технологията става по-достъпна и достъпна. Ако имате достъп до една от тези машини има безкрайни възможности за правене на пари чрез нещата, които те могат да произвеждат.

3D принтерите се използват от много индустрии: от медицината и аерокосмическото инженерство до дизайна на играчки и дори приготвянето на храна! Тези машини могат да се използват за почти всичко, което можете да си представите – и ако вашето въображение все още не е достатъчно голямо (или може би дори да е) вижте нашия списък по-долу:

Правене на пари с 3D принтери

Правете пари, като продавате готови продукти

Ако можете да създавате 3D модели, които са уникални или по-добри от тези, които вече са на пазара, тогава това е чудесен начин да правите пари от вашия 3D принтер. Можете също да намерите продукти, които са популярни и да ги препродадете на сайтове като Etsy или eBay.

Правете пари, като продавате собствените си продукти. Ако сте добри в дизайна и имате идеи за нови продукти, защо не опитате да ги направите сами? Няма нужда от скъпо оборудване – просто използвайте софтуер като AutoDesk Fusion 360 (който е безплатен) или SketchUp Pro ($100/месец).

Можете също така да проверите някои от безплатните приложения и плъгини на Envisioneer или да използвате безплатна пробна версия на SolidWorks, ако имате достъп до нея.

Задачи за 3D печат

Ако се интересувате от намирането на работа, която ще ви позволи да използвате вашия 3D принтер и да печелите пари има много налични опции. 3D принтерите могат да се използват във всяка индустрия и на всяко място. Можете да намерите работа на пълен работен ден, както и работа на непълно работно време, платена или неплатена работа.

Ако искате да намерите работа, която използва технологията за 3D печат като основен фокус опитайте да потърсите „работи за 3D печат“ или нещо подобно в сайтове за социални медии като LinkedIn. Може също да искате да проверите местните новинарски уебсайтове за реклами относно позиции в близки компании, които наемат нови служители (или обновяват текущия си персонал).

Създайте свой собствен продукт – Направете свой собствен продукт с помощта на 3D принтера и го продайте!

Ако имате 3D принтер и знаете как да го използвате, тогава можете да създадете свой собствен продукт! Има много начини да направите това. Можеш:

Създайте оригинален дизайн за продажба в Amazon, eBay или Etsy.

Правете копия на популярни продукти и ги продавайте на по-ниска цена от оригиналния производител (това се нарича “фалшива копия”).

Ако решите да направите оригинален дизайн за продажба в Amazon или Etsy има някои неща, които трябва да имате предвид преди да го направите: първо – каква би била добрата цена? Второ – какъв вид качество трябва да има моят продукт? Тези два въпроса са много важни, защото ако цените ви са твърде високи, клиентите няма да купуват от вас. Освен това, ако качеството им не е достатъчно добро, тогава хората просто ще отидат и другаде!

Правете ъпгрейт и ъпдейт на стари принтери – Страхотен начин да печелите пари е чрез продажба на модификации и надстройки за определен продукт, който използвате в момента или сте използвали.

Добър пример за това би бил, ако имате стар 3D принтер, който вече не печата правилно, така че вместо да го изхвърлите и да купите друг, което е нормалното нещо, което повечето хора биха направили; можете да го разглобите напълно и да препроектирате всичките му части, така че да работят по-добре заедно. Най-добрата част от този метод е, че ако някой закупи вашия комплект за надграждане от вас, тогава той също ще се нуждае от вашите услуги, защото няма начин да инсталира тези нови части сами без никакво обучение!

Основната причина, поради която смятам, че този метод работи толкова добре, е, че в момента няма много други налични опции, при които потребителите могат да купуват персонализирани части, проектирани специално за техните нужди, без да се налага да харчат хиляди и хиляди долари предварително, преди да направят значителен напредък към постигане на своята цел(и).

Да станете консултант – Когато хората не знаят от какво се нуждаят, те ще дойдат при вас за помощ при вземането на решение кои продукти отговарят най-добре на техните нужди. Следователно създаването на собствен уебсайт ще ви позволи да достигнете до повече клиенти, които са търсили правилното решение.

Ако не сте убедени, че да станете консултант е за вас, тогава помислете за това: Вашият бизнес никога няма да бъде ограничен от география! Вие сте свободни да работите от вкъщи или на място, ако е необходимо (в зависимост от времето за пътуване).

Можете да правите пари с 3D принтер, като препродавате продукти на други хора или създавате свои собствени продукти.

Можете също така да продавате свои собствени 3D отпечатани продукти, независимо дали става въпрос за предмет или дизайн, които сте създали сами, или нещо, което някой друг е направил и продал на сайтове като Etsy или Amazon. Ако сте добри в създаването на неща и нямате нищо против да вършите малко работа, това може да е вашият път!

И накрая, ако нито една от тези опции не звучи привлекателно, но все пак искате да се включите в света на 3D печата (или искате да спечелите допълнителни пари), помислете дали да не станете консултант – ако някой има нужда от помощ, за да разбере как работи машината му или къде те могат да намерят определени материали онлайн (или дори само съвет), могат да се свържат с някой, който знае за какво говорят!

Заключение

Ако търсите начин да правите пари от вкъщи, тогава 3D принтирането може да е идеалното решение за вас. Има много начини да печелите пари с 3D принтер и всичко, което е необходимо, е малко проучване и усилия от ваша страна.

Ако вие вече сте решили да правите пари от 3D принтиране ние имаме нещо за вас. Намерихме фирма, която се продава с готов сайт, социални канали, минало и постъпващи заявки за печат. Това е една прекрасна възможност да започнете от нула с летящ старт. Фирмата се казва RISING 3D и може да им пишете на Facebook съобщение или на тяхната поща.

Вашият коментар